1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

С творчески проект второкласници от СУ „Вичо Грънчаров“ повишават интереса си към четенето

48277523 971043503082856 9216213528963186688 nУчениците от II „а“ клас на СУ „Вичо Грънчаров“ с класен ръководител Татяна Георгиева работиха по проект, свързан с повишаване интереса на малките ученици към четенето. Проектът „ЛИСИЧКАТА – Можеш да разбереш само нещата, които си опитомил“ се базира на теорията на Хауърд Гарднър за развитието на множествените интелигентности на децата. Второкласниците в продължение на месец създадоха свой лапбук свързан с популярен литературен герой в много художествени творби по света и у нас –лисицата.

Работният процес за изработването на лапбука обхващаше широк кръг от дейности, чрез които учениците, усъвършенстваха езиковите си компетентности, развиваха творческите си заложби в областта на изобразителното изкуство, музиката, литературата, математиката и др. Търсенето, преписването и четенето на тематични текстове-приказки, басни, стихотворения, гатанки, пословици и поговорки, илюстрирането, декорирането и залагането на скрити закачки и хитринки, бе нов начин за стимулиране на детското въображение и творческа изява.

Децата упражниха уменията си да ползват ИКТ като информационен източник и работиха ефективно в екип със своите родители и съученици.

Радост и наслада от своята творческа дейност учениците изпитаха и при представянето на готовия си продукт пред родителите и съучениците им от другите класове.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица