1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer>
Виктор Чучков

Виктор Чучков /1946/известен български композитор и пианист, с редица международни изяви и отличия, награден с орден „Кирил и Методий” І степен, автор на някои от най-обичаните детски песни като „Химн на сътворението” и „Дъга”

Виктор Чучков е роден на 25 май 1946 г. в Г. Оряховица. От малък изучава пиано, което обладява бързо. На 10 годишна възраст изнася първия си самостоятелен концерт, а на 20 спечелва правото на стипендия в Римската музикална академия “Санта Чечилия”. После следват редица международни изяви и признания, получава многобройни престижни награди. Развива се успоредно като концертиращ пианист и композитор. Свири пред микрофоните на редица европейски радио- и телевизионни станции. Творбите му се изпълняват в над 16 страни на Европа, Азия и Латинска Америка. Лауреат е на международни и на национални конкурси. Заслужено получава и ордена “Кирил и Методий” І степен. В музиката му от всички жанрове са заложени големите прогресивни идеи на нашето време. Сега е председател на Съюза на композиторите в България. Почетен гражданин на Горна Оряховица от 1998 година.

Stop slideshowStart slideshowRefresh

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

 • Банер

Комисия за защита

 • Банер

Община приятел на детето

 • Банер

Портал за консултации

Европейско финансиране

Регистрация

Превод

EnglishBulgarianDanishFrenchGermanItalianRussianSpanish

ВАЖНО

Списък на площадките за събиране и оползотворяване на отпадъци в Горна Оряховица Списък на площадките за събиране и оползотворяване на отпадъци на територията на община Горна…

Сигнали за корупция

 • Телефон: 0618 21506
  Е-mail:
  korupcia@g-oryahovica.org

Карта на Горна Оряховица

Качество на атмосферния въздух

 • Банер

Времето в Горна Оряховица