1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Започна ремонт на покрива на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица

69712427 2483894561842359 6453416188780216320 nОфициално днес започнаха ремонтно-възстановителните работи на покрива на южното крило на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица. Ще се ремонтира покривното пространство над АГ и Родилно отделение. Първият етап ще започне с ремонтни дейности на покрива над Гинекологичното отделение, а на втория етап ще се ремонтира над Родилно отделение. След ремонтно-възстановителните работи на покрива ще се направи ремонт и на засегнати помещения в АГО – освежаване на мазилка, подмяна на подова настилка, смяна на неподменена стара дограма и др.

Средствата, с които ще се извърши ремонта са отпуснати от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС. За сега е отпуснато финансиране за първия етап от ремонтните дейности, които са в размер на 590 хил. лв. с ДДС.

Изпълнител на обекта е „Интерхолд“ ЕООД – София.

„Радвам се, че проектът за ремонт на покрива на болницата получи одобрение. Покривът не е ремонтиран основно от самото построяване на сградата, правени са само частични подобрения. По този начин ще продължим да инвестираме във всяко отделение на болницата, а след това ще можем да инвестираме поетапно и в енергийна ефективност на цялата сграда. Продължаваме да работим в тази насока. Очакваме да бъдат одобрени и средствата за втория етап от ремонта на покрива

Сега се надяваме се на хубаво време, за да може ремонтът да приключи навреме. Срокът за изпълнение е 52 дни. Фирмата е доказала професионализма си и ще се справи с поставените задачите. С модернизирането на тези две много важни отделения, ще можем да се конкурираме с големи държавни болници“, коментира кметът на Общината инж. Добромир Добрев преди началото на ремонтните дейности. На символичния старт на ремнтно-възстановителните работи присъства и зам.-кметът Деница Коева.

„Надявам се, че след като приключим работата всички ще бъдат доволни. Вече имаме изградени добри контакти и взаимоотношения с Общината, тъй като ремонтирахме читалището в Драганово“, сподели Росен Босев гл. инженер на фирмата изпълнител.

„Благодаря на инж. Добрев и на ръководството на Общината за разбирането и подкрепата. Без тясното взаимодействие на Болницата и Общината нещата няма как да се случват. Родилно отделение е едно от двете в областта и то има своя авторитет и своите добри специалисти. Досега задържахме основни ремонти заради лошото състояние на покрива, сега имаме възможността да направим и подобрим условията, което ще се отрази и на работата на колегите“, каза управителят на МБАЛ „Св. Иван рилски“ д-р Иван Иванов.

Кметът инж. Добромир Добрев добави, че освен тази инвестиция, в болницата е в ход и друга - за подмяна на товарния и пътническия асансьори, адаптирани и за хора с увреждания. До края на месеца се надяваме да приключи процедурата и до края на годината асансьорите да бъдат подменени. Ремонтните дейности ще се извършат със средства от „Красива България“.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица