1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Подготвят 20-метров суджук за празника в Горна Оряховица

P100005020-метров суджук ще имат възможността да опитат гостите на традиционния празник на горнооряховския суджук, който ще се проведе на 7 и 8 юни в парк „Градска градина”. За изработването му са използвани близо 120 кг суровина. Суджукът е произведен от говеждо месо и подправки, по стара традиционна рецепта. В момента деликатесът се суши, за да бъде готов за празника. Суджукът ще бъде под формата на подкова и ще бъде раздаден за дегустация на горнооряховчани и на гостите на празника.

Акцент на кулинарния фестивал тази година ще бъде върху опазване на околната среща. През 2012 и 2013 г. празникът се провежда в рамките на проект „Мостове към бъдещето”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма Регионално развитие” 2007-2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Празникът ще започне на 7 юни следобед с празничен стрийт парад. Карнавалното дефиле ще тръгне в 17.30 ч. от НЧ „Напредък-1869” до парк „Градската градина”. В карнавала могат да се включат всички желаещи. Пътят, по който ще преминат участниците в дефилето, ще бъде тематично украсен. В 18.30 ч. започва Кулинарен денс клуб на открито. На следващия ден празникът ще продължи от 10.00 ч. в Градската градина с много забавления, суджукарски игри, кулинарни състезания, творчески работилници, викторини и награди. Официалното откриване е насрочено за 11.00 ч. На откритата сцена в през целия ден ще се изявяват самодейни състави от Общината и гости.

Празникът ще се предава и на видеостена в центъра на Горна Оряховица.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица