1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Нестинарски танци, фолклор, много игри и изненади за Празника на горнооряховския суджук

flaeri1На 30 и 31 май Горна Оряховица ще бъде домакин на традиционния Празник на горнооряховския суджук. Много забавления, кулинарни изкушения и хубава музика очакват гостите на фестивала. Организатори са Община Горна Оряховица със съдействието на Сдружение „Раховец-2007”.

Проявите от първия празничен ден ще започнат в 10.30 ч. с откриване на експозиция „Горнооряховския суджук” в Историческия музей. Официалното откриване на Празника на горнооряховския суджук е насрочено за 12.30 ч. в парк „Градска градина”. Празничната програма включва изпълнения на самодейни състави от Общината и гости, кулинарни игри, викторини, суджукарско надиграване. Разбира се организаторите са предвидили и много награди за победителите.

В 18.00 ч. в парк „Градска градина” започва кулинарно шоу с участието на Иван Звездев. 19.00 ч. е началният час на концерта на фолклорния изпълнител Николай Славеев. Вечерта ще завърши с пресъздаване на нестинарски танци.

На следващия ден веселбата ще започне в 11.00 ч. През целия ден в Градската градина ще има много забавления, суджукарски игри, кулинарни състезания, викторини и награди. За доброто настроение на празнуващите ще се погрижи водещият Димитър Рачков. На откритата сцена в парка ще се изявяват самодейни състави от Общината и гости. В 15.30 ч. започва концертът на формация „Илиев”. Ръководител на формацията е горнооряховчанинът Илия Илиев – „Професора”, кларинетист в бенда на Слави Трифонов. От 20.00 ч. започва концертната програма на фолклорните изпълнители Поли Паскова и Христо Косашки с ансамбъл „Чинари”.

По традиция празникът ще завърши с пищни илюминации.

flaeri1flaeriplakat

ilia 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица