1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Приют - гр. Горна Оряховица

prijutПриют – гр. Горна Оряховица

Адрес: гр. Горна Оряховица, ул. „Юрий Гагарин“ 24 А

Директор: Силвия Райкова

Тел. 0888 398 031

Email: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.  

Същност:

Приют е форма на социална услуга, предоставяна за срок не повече от 3 месеца в рамките на календарната година за определена част от денонощието (от 17,00 ч. на текущия ден до 10,00 ч. на следващия ден) на бездомни лица и семейства при неотложна необходимост от задоволяване на базовите им потребности, свързани с осигуряване на подслон, храна, хигиена и социално консултиране.

Цел:

Насърчаване на социалното включване и интегриране в обществото на бездомни лица и семейства.

Услуги:

  1. 1.Задоволяване на неотложни базови потребности, като подслон, храна, хигиена, социално консултиране и други услуги.
  2. 2.Оказване на индивидуална подкрепа за трайно включване в общността - връщане при близки, настаняване в подходящия за тях тип социална услуга, включване в заетост.
  3. 3.Проучване на отделния случай – издирването на близки, оказване на съдействие за подаване на документи за издаване на лична карта, ЕР на ТЕЛК и други.

Потребители:

Бездомни лица и семейства при неотложна необходимост от задоволяване на базовите им потребности, свързани с осигуряване на подслон, храна, хигиена и социално консултиране.

Капацитет:

Капацитетът на социалната услуга „Приют“ е 15 места. 

Социалната услуга „Приют“ - гр. Горна Оряховица се предоставя по проект „Разкриване и предоставяне на социалната услуга „Приют“ с капацитет 15 места”, Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05M9OP001-2.029-0001-C01, който се финансира от Европейския социален фонд и Република България чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г., процедура BG05M9OP001-2.029 „Интегрирани действия за устойчиво градско развитие”.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица