1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Студенти от Университета по Архитектура гостуваха в Горна Оряховица

PA190192Студенти от Университета по Архитектура, Строителство и Геодезия ще дадат идеи при разработването на Интегрирания план за развитие на Горна Оряховица. Младежите гостуваха в града в петък и събота с учебна цел. Посещението им в Горна Оряховица е в рамките на съвместната дейност и сътрудничество между Общината и Университета. Целта е Общината да получи от младите хора по-свежи идеи за развитието на града, градската среда и прилежащите територии.

По време на гостуването си в Горна Оряховица студентите се срещнаха и разговаряха с Деница Коева, заместник кмет „Устройство на територията и строителство”, с главния архитект Христо Харлов и с директорът на дирекция „Устройство на територията и общинска собственост” Миглена Найденова. По време на срещата младежите задаваха въпроси за инфраструктурата, сградостроителството, летището, учебните заведения, зелените площи, възможностите за инвестиции в Общината. Идеите на младите хора ще помогнат при разработване на Интегрирания план за развитие, сподели след срещата заместник кметът Деница Коева.

11 от студентите, защитаващи магистратура по специалността „Урбанизъм” ще работят по проект за Общи Устройствен План на Горна Оряховица. Двама петокурсници, специалност „Архитектура” ще разработят проект за урбанистична концепция-фрагмент, а двама студенти втори курс, специалност „Урбанизъм” ще направят проект за градско развитие.

Преди да пристъпят към работа, студентите се разходиха из Горна Оряховица и разговаряха с граждани и посетиха промишлената зона на града. В програмата им бе включена и среща с момчетата и момичетата от Сдружение „Горнооряховски младежки парламент”.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица