1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

СБЖ представи книгата на Димитър Димитров „100 години Захарни заводи Горна Оряховица”

IMG 3883Съюзът на българските журналисти в Горна Оряховица организира представяне на книгата „100 години Захарни заводи Горна Оряховица”. Автор на печатното издание е бившият директор на Захарни заводи Димитър Димитров. Срещата се проведе снощи в Младежкия дом. На представянето на книгата присъстваха заместник-кметът на Община Горна Оряховица Йорданка Кушева, изпълнителният директор на „Захарни заводи” АД Валентина Ралева, представители на ръководството на дружеството, бивши колеги и много приятели на Димитър Димитров.

Срещата започна с признанието, което журналистите отредиха на Димитров при ежегодните си номинации за наградата „Ряховски камъни”. За първи път тази награда се присъжда повторно на един човек. Този път призът е за цялостния му принос към Горна Оряховица, а камъкът му бе връчен от председателя на СБЖ Димитър Николов.

Държим в ръцете си достоен за уважение труд. Почти няма ред написан за Захарни заводи, който да не е минал през очите на Димитър Димитров Бях изумен от труда и усилията, които той вложи, въпреки здравословните си проблеми. Не само събра много информация, но умело сравни и направи задълбочен анализ на, каза редакторът на книгата Илия Михайлов.

Привилегия за мен е да бъда сред личности, които са съграждали, а не рушили. Поклон пред човека, който сам по себе си е институция, каза заместник-кметът Йорданка Кушева.

Книгата е дар за всички горнооряховчани, каза изпълнителният директор на дружеството Валентина Ралева и предаде на автора голяма благодарност от името на ръководството и всички работещи в „Захарни заводи”.

Днес е празник за Горна Оряховица защото имаме проявление на духа, което рядко се среща, сподели основателят на Историческия музей Йордан Димитров.

Добрите думи за Димитър Димитров продължиха, докато самият той взе думата. Само с няколко изречения показа защо е стигнал до позицията генерален директор на ПАО „Българска захар”, защо е бил уволняван и пак назначаван, и защо вдъхва само уважение до днес.

В края на срещата пред автора се изви опашка за автографи. Издаването на книгата е финансирано изцяло от автора. Тя не се продава. Целият тираж на изключително качественото не само като съдържание, но и като оформление издание Димитър Димитров подарява – на институции, библиотеки, приятели, колеги.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица