1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

ЦДГ "Първи Юни и СДГ”Детски свят” отбелязаха деня на толерантността

аватарНа 16 ноември 1996 г. на Общо събрание на ООН е приета Декларация за принципите на толерантността. Като член първи е залегнала дефиницията на това що е толерантност. Толерантност означава уважение, приемане и разбиране на богатото многообразие от култури в нашия свят, на нашите форми на самоизява и способите за проява на човешката индивидуалност.

Днес 16 ноември официално е признат за ден на толерантността. По този повод , децата от група „Мечо Пух” ЦДГ „ Първи Юни” поканиха своите връстници от група „Пчеличка” СДГ”Детски свят” заедно да отпразнуват деня. Малчуганите и техните преподаватели говориха за толерантността и подкрепиха идеята, че независимо от своите етнически и физически различия, всички могат да играят заедно и да бъдат приятели. Всяка от двете групи направи свое „дърво на толерантността”, което размени със своите другарчета. Освен песните и танците , децата имаха възможност да видят и мултимедийната презентация „Приказка за цветовете”, разказваща притча за толерантността.

Децата от СДГ”Детски свят” включиха тази дейност по проект „Пеем,танцуваме,играем и учим заедно”,финансиран от ОП”Човешки ресурси”партньори по който са ОУ”Паисий Хилендарски” гр.Горна Оряховица, ЦДГ”А.Разцветников” с.Драганово и ЦДГ”Слънчице” с.Върбица.

Инициативата на група „Мечо Пух” е по проект „Заедно можем повече”,по който групата работи вече втора година.По него деца, учители и родители подкрепят различни каузи на хора с увреждания.Техни партньори са Асоциация на родители на деца с бъбречни заболявания гр.София, Центъра за работа с деца с увреждания „Карин дом” гр.Варна, Сдружение „Различни,но равни” гр.Пловдив.

На събитието присъстваха директорката на ЦДГ „ Първи Юни” Марияна Димитрова , както и  представителят на Община Горна Оряховица гл. експерт по образованието и секретар на МКБППМН г-жа Румяна Матеева.


Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица