1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Откриха обновените Градски хали

otktivane-gradski-haliКметът на Общината инж. Добромир Добрев бе официален гост на откриването на емблематичните за Горна Оряховица Градски хали. Градоначалникът преряза лентата на обновения магазин заедно със собственика Цанко Цанев и с директора на Териториалната агенция по безопасност на храните д-р Станимир Спасов.

За откриването на Градските хали се събраха много гости – приятели, колеги, партньори на инвеститора, представители на бизнеса, местната власт и институциите от Горна Оряховица, Лясковец и Велико Търново. Водосвет за освещаване на магазина отслужи отец Антоний, който се помоли за благоденствието на работещите тук и на всички горнооряховчани.

Инж. Добромир Добрев поздрави присъстващите на откриването и подари на домакините икона на Рождество Христово. Икона но на Света Богородица подари и кметът на Лясковец д-р Ивелина Гецова. Д-р Гецова също отправи поздрав към домакини и гости.

Инвеститорът Цанко Цанев на свой ред заяви, че една стара негова мечта, се е сбъднала благодарение на всички присъстващи и на всички горнооряховчани, които пазят спомена за старите Хали.

Градските хали в Горна Оряховица са с 85-годишна история.

Днес обновеният магазин е първият в страната, който предлага продукти от напълно затворен цикъл на производството. Продаваните в Халите месо, колбаси и мляко са от фермите на фирмата-собственик „Планета 98”, която си произвежда дори фуража за животните. „Планета 98” ЕООД е първата у нас, която се възползва от Наредба 26 на земеделското министерство, която от края на 2011 г. разрешава животновъди да могат да предлагат собствената си продукция на крайния потребител. Така се скъсява пътя до клиента, а месото е прясно и не е необходимо допълнително да се обработва или замразява.

В Градските хали могат да се намерят над 10 000 артикула. Има топла точка с готова храна. За редовни клиенти са предвидени VIP-карти за пазаруване. За покупки на стойност над 10 лв., 20 лв., 30 лв., 50 лв. и 100 лв. ще има отстъпки от съответно 2%, 3%, 4% и 5 %.

В обновяването на Халите, които са изцяло издържани във вида от откриването си през 1928 г, са вложени 1,5 милиона лева. Открити са 30 работни места.

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица