1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Заместник-кметът Йорданка Кушева награди победителите в два конкурса

IMG 4724Заместник-кметът Йорданка Кушева награди най-добре представилите се в конкурса за детско творчество „Моите срещи с доброто”. Конкурсът е традиционен за Община Горна Оряховица и се организират всяка година от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Децата имаха възможност да проявят творчество в два раздела-литература и изобразително изкуство. Представени бяха над 90 рисунки и близо 40 литературни творби.

В раздела за литература във възрастова група V-VІІІ клас на първо място се класира Християна Стоилова от СОУ „Вичо Грънчаров”, втора е Илияна Йорданова от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, а трета- Мария-Десислава Несторова от СОУ „Георги Измирлиев”. Във възрастова група ІХ-ХІІ клас първа е Мария Калайджиева от ПГЛПИ „Атанас Буров”, второто място е за Йоанна Стефанова от ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров”, а трета е Ванеса Бонева от ПГЛПИ „Атанас Буров”. В раздел изобразително изкуство във възрастова група І-ІV клас на първо място е класирана рисунката на Доротея Добрева от Общински детски комплекс, втора е Едита Цвяткова от „Св. Св. Кирил и Методий”, а трета- Ива Стефанова също от Общински детски комплекс. Във възрастова група V-VІІІ клас първа е Симона Тодорова от Общински детски комплекс, на второ място е Свилена Дживтерова от СОУ „Вичо Грънчаров” и трети е Йордан Георгиев от Общински детски комплекс. Със специална грамота бе отличен Клуб „Графично ателие” при Общински детски комплекс за цялостно представяне и разнообразна интерпретация на темата.

Заместник-кметът Йорданка Кушева връчи наградите и в конкурса за най-красива Коледна украса в училище. В тазгодишната надпревара се включиха общо 10 училища от Общината. Конкурсът също е традиционен и се организира от Горнооряховския младежки парламент със съдействието на Община Горна Оряховица. Тази година на първо място бе класирана коледната украса на СОУ „Вичо Грънчаров”, второто място е за ОУ „Иван Вазов”, а трето-за ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”.

Пожелавам ви да умножите успехите, които имате към настоящия момент и да се отнасяте със същата загриженост и заинтересованост, към това, което вашите преподаватели ви учат и напътстват по пътя на науката. Пожелавам ви да бъдете здрави, добри, толерантни, да намерите ново начало през следващата година, което да открие още една звездичка по вашия житейски път, поздрави учениците заместник-кметът Йорданка Кушева и отправи призив към тях да бъдат активни и в бъдещи конкурси на Община Горна Оряховица.

 

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица