1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” с Коледен подарък-нов кабинет по информационни технологии

IMG 4894Заместник-кметът Йорданка Кушева откри нов кабинет по информационни и комуникационни технологии в ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в Горна Оряховица. Заедно с нея лентата на новия кабинет преряза и началникът на административен отдел към РИО Велико Търново Любка Русева.

Кабинетът е оборудван по национална програма на Министерството на образованието за въвеждането на най-новите IT достижения в образователната система в училищата в цялата страна. Пак по програмата „Информационни и комуникационни технологии в училище” е обновен и първият компютърен кабинет, открит преди повече от 10 г. в ОУ „Св. св. Кирил и Методий”. Така и в двете стаи вече са обособени по 12 работни места, като преподавателят има възможност ефективно да ръководи учебния процес, показвайки екрана от своето работно място на всички деца едновременно. Учителят има и друга възможност – да работи персонално с всеки ученик, като му помага и поправя грешките му дистанционно. Освен това продуктът позволява създаването на тестове и разпространяването им до всички работни места.

Първите, които имаха възможността да проведат часа си в новия кабинет, бяха второкласниците от класа на Венета Колева.

С този кабинет ние осигуряваме максимално съвременни условия за модерен и ефективен учебен процес. През 2013 г в нашето училище се случиха много хубави неща. Новата учебна година започнахме с откриване на кабинет за подготвителната група, с помощта на осигурените от ръководството на Общината условия в първи клас започнаха обучение деца, които се занимават активно със спортна дейност. В училището вече влязоха и енергетиците и проектантите и започнаха работа по предстоящи промени за обновяване на сградата и въвеждане на енергийна ефективност. Новият кабинет е достоен завършек на 2013 г., каза при откриването директорът на училището Пенка Даскова и пожела на всички през Новата година да бъдат здрави, трудолюбиви, добри и отговорни.

От името на кмета на Общината инж. Добромир Добрев и от свое име, поздрав към колектива и учениците в училището отправи и заместник-кметът Йорданка Кушева. По повод предстоящите светли празници заместник-кметът пожела на децата и учителите, и на техните семейства много положителни емоции. И през Новата 2014 г. продължавайте все така напред по пътя към усвояване на нови знания, каза още заместник-кметът.

Поздравления за новия кабинет, ръководството на училището получи и от Любка Русева. Нека успехите ви се множат и през следващите години, пожела на всички експертът от РИО.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица