1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Инж. Добрев откри юбилейния турнир по борба в чест на 140 години от рождението на Никола Петров

IMG 5097Близо 100 състезатели от 15 клуба в страната вземат участие в юбилейния турнир по борба за деца и момчета, посветен на 140-та годишнина от рождението на Никола Петров. Най-силният мъж на 19 век и първи световен шампион на България е роден на 19 декември 1873 г. в Горна Оряховица.

Днес за участие в турнира пристигнаха състезатели от водещи спортни школи като „Лютфи Ахмедов” (Разград), СКБ „Сливен”, „Дан Колов” Елена, Златарица, Ловеч, Гълъбово, Нова Загора, Севлиево, Търговище, Елхово, Велико Търново и разбира се – домакините от СКБ „Локомотив”.

Юбилейният турнир бе открит от кмета на Общината инж. Добромир Добрев. На церемонията присъства цялото ръководство на Общината, техническият директор на българската федерация по борба Тодор Тодоров, почетният гражданин на Горна Оряховица и заслужил майстор на спорта Иван Шавов, бивши и настоящи заслужили треньори, състезатели, майстори на спорта, деятели по борба и спомоществователи.

С признателност заради това, че вече 50 години най-силният турнир по борба в България носи името на горнооряховчанина Никола Петров, Община Горна Оряховица връчи юбилеен плакет на Българската федерация по борба. Федерацията пък от своя страна награди с плакет кмета инж. Добромир Добрев за утвърждаване на борбата и осъвременяване на спортната база в родния град на Никола Петров. С плакет за усилията да създава нови шампиони бе удостоен и СКБ „Локомотив” в лицето на неговия председател Красен Йоркишев.

За принос в развитието на борбата и навършване на кръгли годишнини инж. Добромир Добрев награди почетният гражданин змс Иван Шавов, треньорите Васил Чакалов и Стойко Христов.

Председателят на СКБ „Локомотив” Красен Йоркишев връчи от името на клуба плакети на спортните деятели и заслужили треньори Стефан Бурнев, Никола Минчев, Никола Пашов, Иван Козарев, Иван Кожухаров, Михаил Епитропов.

Председателят на Общинския съвет Даниел Костадинов връчи юбилейни сувенири на всички клубове, участващи в турнира.

Преди да започнат и схватките на тепиха, младите борци бяха поздравени с изпълненията на балет „Етна”, балет „Грация” и „Раховче”.

След официалния старт на турнира горнооряховчани се поклониха и пред паметника на Никола Петров в едноименния парк. Състезатели на клуба поставиха пред паметника на шампиона венци от името на председателя на Общинския съвет, кмета на Общината, Историческия музей, Общинско предприятие „Младежки дейности спортни имоти и прояви”, СКБ „Локомотив”.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица