1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

До края на януари се подават декларации за облагане с патентен и с туристически данък за 2012

В Дирекция „Местни данъци и такси” в Община Горна Оряховица” продължава приемането на декларации за облагане с патентен данък за 2012г., както и декларации за облагане с туристически данък.

Няма промяна в ставките за облагане с патентен данък за 2012 г. Срокът за подаване на декларациите е до 31.01.2012 г. Лицата, които до този срок са подали декларация и са заплатили пълния размер на патентния данък, ползват отстъпка 5 на сто. Образец на декларацията може да се вземе от паричен салон на приходната администрация и ли да се изтегли от официалния сайт на НАП. Заплащането може да стане на четири вноски, както е било до сега. Сроковете са:за първо тримесечие до 31 януари, за второ-до 30 април, за трето-до 31 юли и за четвърто-до 31 октомври.

Декларацията за облагане с туристически данък за 2011 г. се подава за всеки туристически обект /средство за подслон или място за настаняване по смисъла на Закона за туризма/ в общината по местонахождението му в срок до 30 януари. Когато внесеният през годината данък е по-малък от 30 % от данъка при пълен леглови капацитет, разликата се заплаща в срок до 1 март, независимо дали обектът се ползва.

Образец на декларациите по чл. 61р ал. 5 от ЗМДТ за облагане с туристически данък се получават от паричен салон на приходната администрация.

Декларациите се приемат в стая № 1, ет.1 в Дирекция „Местни данъци такси” на Община Горна Оряховица.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица