1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Първите потребители в ЦНСТ Горна Оряховица вече са настанени

IMG 01871 дете и 1 младеж са настанени днес в Центъра за настаняване от семеен тип в Горна Оряховица в изпълнение на проект „С грижа за всяко дете”. Потребителите са изведени от ДДУИ с. Горски Сеновец, Община Стражица.

Проектът на Община Горна Оряховица „С грижа за всяко дете” стартира в началото на октомври 2013 г. и се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

Предстои настаняването на още 2 деца и 2 младежи от ДДУИ в с. Горски Сеновец и на 3 деца и 3 младежи от ДДУИ с. Илаков рът, Община Елена. За потребителите ще се грижи персонал от 13 души, който включва: ръководител ,социален работник , възпитател, медицинска сестра, 7 детегледачки ,домакин, изпълняващ функциите и на хигиенист и огняр.

ЦНСТ разполага с 3 дневни стаи, където през деня ще могат да се събират всички деца. В тях са разположени шкаф за играчки, аудио-визуална техника, удобна и мека мебел за разговори и почивка. Обзаведени са 7 индивидуални спални помещения, които са за по 2 деца в стая. Всяко дете разполага със самостоятелно легло, гардероб и шкафче за лични вещи. Пространството осигурява уютна атмосфера на децата и простор за самостоятелно развитие. В сградата има кухня и кът за хранене с просторна дневна, мокро помещение за пране, сушене и гладене и складови помещения. В двора ще има оборудван детски кът с градински съоръжения подходящи, достъпни и безопасни за децата. Изграден е и „зелен кът„ за отдих.

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица