1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Общински служители се обучаваха по проект на Оперативна програма „Административен капацитет”

IMG 5768111 служители от общинска администрация преминаха през различини курсове на обучение за повишаване на квалификацията. Те бяха обхванати от проект „Община Горна Оряховица – ефективна и компетентна местна администрация”, който се осъществи с с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”. Резултатите от работата по проекта бяха представени от ръководителя Анелия Димитрова и счетоводителят Валя Андреева на заключителна пресконференция.

Договорът между Община Горна Оряховица и Министерство на финансите бе подписан на 23 април 2013 г. Основната цел на проекта бе да се повиши административния капацитет на общинските служители за по-ефективно и ефикадсно изпълнение на професионалните задължения. В процеса на работа служителите на администрацията преминаха обучения по темите „Практически умения за ефективни комуникации”, „Управление на конфликти и техники за разрешаване на проблеми”, „Лидерски умения и екипна ефективност”, „Ефективно взаимодействие на служители от местната администрация с хора от уязвимите групи”, „Обучения за работа с текстообработка и електронни таблици”, „Компетентности за електронно управление”.

На практика проектът обхвана 80% от заетите работни места в Общината. Заложените индикатори са изпълнени на 100%, отчете Анелия Димитрова. Нашите наблюдения са, че всяка администрация има нужда от подобни обучения, обобщи ръководителят.

Проектът е с продължителност 1 г., а стойността му е 70 265, 14 лв.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица