1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Заместник-кметът Йорданка Кушева представи новата си книга „Нишки”

IMG 5809Новелата „Нишки” представи пред обществеността в Горна Оряховица заместник-кметът Йорданка Кушева. Новата творба излиза няколко години след сборника с импресии „Багрите на душата ми” и книгата „По спиралата на живота”, която е в съавторство. Домакин на представянето бе Общинска библиотека.

„Нишки” е прощъпулникът ми в жанра новела, сподели с присъщото си чувство за хумор авторката.

Книгата бе представена от Татяна Георгиева, преподавател по литература в СОУ „Вичо Грънчаров”, дългогодишен приятел и колега на Йорданка Кушева. Както в живота, така и в книгата авторката е истинска, неподправена и реална. Истините, които читателят ще открие са разпръснати като звезди в цялата творба. В книгата е отразена реалната действителност. Целият ни живот е обхванат от невидими нишки-родител-дете, родител-учител, приятелите. В книгата са казани много истини, разкрити са много неща, които ни карат да се замислим в забързаното ни ежедневие, сподели при представянето Татяна Георгиева.

Героите в книгата са реални, но с други имена. Единственият назован с истинското си име е певецът Николай Манолов и то с негово съгласие.

Още в началото на творбата, преди читателят да се потопи в сюжета на книгата, се сблъсква с тънкото чувство за хумор на авторката, която заявява че приликата с действителни лица и събития е случайна и непреднамерена. Но…в случай, че някой субект се припознае, дори частично, не би било зле да се обзаведе с голямо огледало и да се замисли над съвестта си преди да излезе от вкъщи…

В книгата авторката е критична и самокритична, задава много въпроси. За пореден път тя доказва, че има много приятели, които остават свързани с невидими нишки, а щастието е именно в приятелството, каза още Татяна Георгиева.

Новелата „Нишки” не спестява и много истини от обществения, политическия и социалния живот на града. Това съм аз и заявявам позицията си по безпорен начин. Заставам зад думите си и се подписвам. Отстоявам това, в което съм убедена, пък да става каквото ще, заяви авторката.

Ученици, преподаватели, колеги, интелектуалци, много приятели на Йорданка Кушева уважиха представянето на новата й книга. Съвсем в концепцията на новелата „Нишки”, гостите затрупаха авторката с любимите й рози, които присъстват като символи и на които е отделено специално място в книгата.

Всички приятели бяха категорични, че Йорданка Кушева трябва да продължи да пише. Събрала съм материал за трилогия, която ще напиша след известно време, сподели авторката и обеща, че и този път няма да спести истината.

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица