1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

На Василица инж. Добрев посрещна сурвакарчета в Община Горна Оряховица

IMG 5975Сурвакарчета от СДГ „Детски свят” и ОУ „”Св. Паисий Хилендарски” гостуваха на Васильовден в Община Горна Оряховица. Децата бяха посрещнати от кмета на Общината инж. Добромир Добрев. На празника по повод Ромската Нова година присъстваха и заместник-кметът Йорданка Кушева и директорът на дирекция „Хуманитарни дейности и международни връзки” Милена Николова.

Бахтало тумаро Васили /Честит Васильовден/, поздравиха малчуганите и сурвакаха за здраве и берекет. Малките сурвакарчета, които бяха подготвили и кратка програма с песни за Новата година, получиха подаръци от общинското ръководство. Бъдете живи, здрави и послушни. Слушайте учителите си, които всеки ден отварят пред вас нови врати за знание, пожела на децата инж. Добрев.

Малките сурвакари са участници в проект на Община Горна Оряховица „Танцуваме, играем и учим заедно”, който се финансира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. По проекта Общината работи в партньорство със Седмична детска градина „Детски свят”, ОУ „Св. Паисий Хилендарски” в Горна Оряховица, ОУ „Отец Паисий” с. Писарево, ЦДГ „Асен Разцветников” с. Драганово. Целта на този проект е да се подпомогне равният достъп до образование и процесът на интеграцията на децата и учениците от етнически малцинства на територията на Община Горна Оряховица.

Сред сурвакарите имаше и ученици от ОУ „Св. Паисий Хилендарски”, които работят по проект „Млади журналисти-в защита на културната идентичност”, изготвен от фондация „Светът без граници”. Проектът се реализира в три български училища-75 ОУ „Тодор Каблешков” и 74 СОУ „Гоце Делчев” в София и горнооряховското ОУ „Св. Паисий Хилендарски”. Целта му е да се покаже на децата, че образованието може да бъде интересно и че е полезно; да се подпомогне по-успешната социална и трудова реализация на учениците от етническите малцинства С младите журналисти работи и заместник-кметът Йорданка Кушева, която се включва в работата по проекта в качеството й на учител.

По време на днешното гостуване, учениците наблюдаваха с интерес, снимаха и записваха, за да подготвят своите следващи репортажи по проекта.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица