1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Потребителите в ЦНСТ Горна Оряховица вече са 12

IMG 0187Още 10 потребители вече ползват социалната услуга Център за настаняване от семеен тип в Горна Оряховица в изпълнение на проект „С грижа за всяко дете”. Четирима от тях са изведени от ДДУИ с. Горски Сеновец, Община Стражица, а шестима са от ДДУИ с. Илаков рът, Община Елена.

Проектът на Община Горна Оряховица „С грижа за всяко дете” стартира в началото на октомври 2013 г. и се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

Потребителите в ЦНСТ вече са 12, след като през миналата седмица бяха настанени първите двама. Капацитетът на Центъра е за 14 души. Останалите две места са за деца в риск от община Горна Оряховица.

С децата и младежите от ЦНСТ работи консултант-психолог, които участва в процеса на адаптация след изваждането им от домовете.

Персоналът в Центъра, състоящ се от 13 души е запознат с нагласите и конкретните потребности на всяко дете. Работи се в насока изграждане на доверителна връзка между децата и работещите в ЦНСТ.

С потребителите на социалната услуга ще работят специалисти от Дневните центрове за деца и за възрастни с увреждания- гр. Горна Оряховица, Дирекция „Социално подпомагане” - отдел „Закрила на детето”, лични лекари, НПО, училища, детски градини.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица