1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Ръководството на Общината уважи за празника екипа на горнооряховското АГ отделение

IMG 6156Бебешки комплект за изписване получи от кмета на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, майката на последното роденото бебе. Малкият Галимир е проплакал в 17.38 ч. на 20 януари в родилното отделение на МБАЛ „Св. Иван Рилски” в Горна Оряховица. Раждането е преминало нормално. Момченцето има идеални размери-тегло 3,450 кг и ръст 50 см. Инж. Добрев лично поздрави майката на момченцето-Даниела Иванова. За 28-годишната жена, която е от Павликени, това е първо раждане. Да види сина си днес бедошъл и бащата на малкия Галимир. Младата майка беше изключително развълнувана и благодари на ръководството на Общината за оказания жест. В днешния празничен ден от отделението бяха изписани общо 7 бебета.

Водосвет за здравето на всички отслужи отец Зоран Мамучевски. Преди да започне службата отец Зоран с вълнение сподели, че точно преди 10 месеца в горнооряховското родилно отделение е проплакала и неговата втора дъщеричка.

Да се раждат повече деца в горнооряховското отделение, пожела на екипа на АГ отделението инж. Добромир Добрев.

По стара традиция, градоначалникът дари с хавлиена кърпа и сапун старшата акушерка Снежана Белчева. Завеждащият Акушеро-гинекологичното отделение д-р Димитър Сотиров, получи поздравителен адрес от кмета и бутилка вино. Торта и символични подаръци от името на Общината получи целият екип на отделението.

Заедно с инж. Добромир Добрев, празникът за деня на родилната помощ уважиха и председателят на Общинския съвет Даниел Костадинов, заместник-кметовете Николай Георгиев, Йорданка Кушева и Деница Коева.

45 са ражданията от началото на годината в горнооряховското родилно отделение. Има и една двойка близнаци. През 2013 г. в отделението ражданията са общо 517.

Родилно отделение разполага с 3 външни VIP стаи и 2 в самото отделение. Работи се по безкръвен метод чрез лапароскопски операции.

Освен жени от Горна Оряховица, отделението предпочитат и родилки от останалите общините в Областта, както и от други населени места на страната.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица