1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Стартира кампанията на МОСВ „За чиста околна среда”

za-4ista-okolna-sredaИ тази година Министерство на околната среда и водите и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) дават възможност на общини, кметства, детски заведения, училища, обединени детски комплекси да се вкючат в кампанията „За чиста околна среда-2014”. Мотото на кампанията е „Обичам природата – и аз участвам“. За реализиране на всеки от
класираните проекти на училища, детски градини и обединени
детски комплекси ще бъдат предоставени средства в размер до 5 000 лева (с вкл. ДДС ).За общини и кметства финансирането е до 10 000 лв. (с вкл. ДДС).

Целта на кампанията „За чиста околна среда 2014 г.“ е повишаване на екологичната култура и навлизане на съвременните тенденции в сферата на опазване на околната среда. С реализацията на дейностите по Националната кампания „За чиста околна среда 2014 г.” се цели постигане на резултати на територията на цялата страна. С доброволния труд на гражданите ще се осъществи залесяване и зацветяване на почистени площи, създаване и възстановяване на зони за отдих, ремонтиране на детски и спортни съоръжения и други. Ще се постигне повишаване на екологичното самосъзнание, формиране на позитивна нагласа към природата, затвърждаване на умения и желание за опазване на околната среда у гражданите.

Краен срок за подаване на документите в ПУДООС е 21.02.2013
г.

В класирането няма да бъдат включвани проекти на заявители, които са получили средства за проекти през 2012 г. и 2013 г.

Повече информация по темата може да бъде намерена на сайта на МОСВ.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица