1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

С проекти за енергийна ефективност на две детски градини Общината кандидатства по „Красива България”

Logo Krasiva BulgariaДве детски градини в Горна Оряховица ще бъдат модернизирани по програма „Красива България”. На извънредна сесия вчера следобед, общинските съветници дадоха съгласие Общината да кандидатства по програмата с проекти за модернизация и внедряване на мерки за енергийна ефективност на ЦДГ „Бодра смяна” и ЦДГ „Първи юни”.

И в двете детски градини функционират по 4 групи, по една от които е подготвителна за училище. Целодневно се отглеждат и възпитават средно по 120 деца на възраст от 3 до 7 години. Основните проблеми и на двете детски заведения са свързани със състоянието на материалната база. Външните стени не са топлоизолирани и това е предпоставка за значителни топлинни загуби. В недобро състояние са и покривните покрития на двете детски заведения. Отводнителните системи от поцинковани тръби и казанчета са амортизирани и по фасадите се наблюдават следи от течове. Необходима е подмяна и на старата дървена дограма на вратите и прозорците с нова-PVC. Амортизирани са и водопроводните инсталации на двете детски градиниОт ремнот се нуждаят физкултурния салон в ЦДГ „Бодра смяна”, както и санитарните и кухненски помещения в ЦДГ „Първи юни”.

За да бъдат подобрени условията в детските градини, да се опази здравето на децата и да се намалят разходите за отопление, Община Горна Оряховица кандидатства по Програма „Красива България”. Прогнозните стойности на проекта за ЦДГ „Бодра смята” е 200 000 лв., а на ЦДГ „Първи юни” е 244 444 лв. По 100 000 лв. за реализиране на проектите ще бъдат осигурени по програма „Красива България”, останалите са съфинансиране от Общината.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица