1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

35 тона пясък и сол са разпръснати от почистващата фирма от началото на снеговалежа

IMG 61657 машини с гребла на фирма „Титан” работят по почистването на уличната мрежа в Горна Оряховица. 2 от машините са снабдени с пясъкоразпръсквачи. В снегопочистването са ангажирани и 20 работници с гребла. Приоритетно те почистват подходите към детските заведения, училищата и спирките на градския транспорт. От началото на снеговалежа в събота, за обезопасяване на пътната мрежа фирма „Титан” е изразходвала над 35 тона пясък и сол.

Проходими са и пътищата до населените места на Общината.

От фирма „Титан” апелират към шофьорите да не спират автомобилите си безразборно на пътното платно, за да не се затруднява работата на почистващата техника.

Припомняме, че заповед на кмета на Общината от началото на декември, регламентира фирмите и организациите да извършат почистване и обезопасяване на тротоарите и площите пред стопанисваните от тях обекти, с цел безпрепятственото придвижване на пешеходци. Гражданите трябва да почистят от сняг тротоарите пред жилищните кооперации и да отстранят ледените висулки от сградите.

Според метеоролозите днес от запад валежите ще започнат да спират, облачността да се разкъсва и временно да намалява, а вятърът от север-северозапад да отслабва. Над Североизточна България, където ще се задържи доста ветровито, снеговалежите ще продължат през целия ден и там ще има навявания и преспи.

Максималните температури ще бъдат от минус 6 градуса в североизточните до 5-6 градуса над нулата в крайните югозападни райони. За района на Велико Търново се очакват около минус 5 градуса.

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица