1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

По-строги мерки към неизрядните данъкоплатци предприема Община Горна Оряховица

за-фб1Приходната администрация на Община Горна Оряховица продължава да изпраща съобщения на нередовните данъкоплатци към общинския бюджет. От дирекция „Местни данъци и такси” изискват документи за платени задължения или документи, доказващи отпадане на основанията за същите. В случай, че не бъдат предоставени такива документи започва установително производство, с което се спира давността на задълженията и те могат да се съберат принудително от публичен изпълнител или частен съдебен изпълнител.

С цел постигане на по голяма ефективност при събирането на просрочени вземания в Община Горна Оряховица вече има действащ публичен изпълнител. За всички некоректни длъжници на Общината, които до момента са получили актове за установяване на публични задължения и покани за доброволно изпълнение ще бъдат предприети мерки по обезпечаването и принудителното събиране на дължимите суми. В правомощията на публичния изпълнител към Общината е налагането на обезпечителни мерки. Това означава, че публичният изпълнител ще предприема действия по запориране на банкови сметки и заплати на некоректните длъжници. Също така може да предприема действия по налагане на възбрани върху имоти и активи на длъжниците.

Справки и допълнителна информация лицата с просрочени задължения могат да получат на място в дирекция „Местни данъци и такси” и на посочените на сайта на Общината телефони. Получилите покани за доброволно изпълнение лица, които не предприемат в указаните срокове действия по погасяване на задълженията си ще бъдат оповестявани на сайта на Общината в раздел „Местни данъци и такси” и на информационните табла в сградата на Общината.

На сайта на Общината и на информационните табла ще бъде оповестен и бюлетин по чл. 32 от Данъчно осигурителния процесуален кодекс. Той ще съдържа съобщения за лицата, които не са открити за връчване на документи от Община Горна Оряховица. Тези лица след публикуване на съобщенията ще имат 14 – дневен срок да се явят на място в Дирекция „Местни данъци и такси” за връчване на документите. Ако не спазят този срок документите и съобщенията, които не са получени ще се считат за редовно връчени и ще породят правни последици.

Непогасените в дадените от Дирекция „Местни данъци и такси” задължения, както и тези, за които са наложени обезпечителни мерки /запори, възбрани и др./ ще бъдат предавани на Частен съдебен изпълнител за принудително събиране. Действията по принудително събиране ще се извършват по обичайния ред.Частния съдебен изпълнител ще събира от длъжниците освен публичните задължения и определените в специалното законодателство такси по изпълнителното производство.

За да избегнат негативните последици от Дирекция „Местни данъци и такси” апелират към длъжниците да предприемат действия по погасяване на задълженията си и да търсят съдействия от органите по приходите.

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица