1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Правителството одобри два проекта на Общината по програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”

за-фб1Два проекта на Община Горна Оряховица на обща стойност 2 041 086 лв. ще бъдат финансирани по първата Публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. Това реши на заседание Министерският съвет. Правителството одобри още 390 разработки, подадени от общини в цялата страна. В Област Велико Търново ще бъдат финансирани общо 13 проекта на седем общини. Те са на стойност 11 701 560 лв. Освен Горна Оряховица, от програмата ще се възползват също елико Търново, Павликени, Полски Тръмбеш, Свищов, Стражица и Сухиндол.

Единият одобрен горнооряховски проект е за изграждането на мултифункционална спортна площадка в близост до парк „Пролет”. За изграждането й правителството отпуска 241 086 лв. Другият проект е за рехабилитация на улици в гр. Горна Оряховица, за което се отпускат 1, 8 млн. лв.

С постановлението се определя одобрените проекти да получат авансово 30% от сумата на проекта, а последващите плащания да се извършат на база на представени разходооправдателни документи от бенефициентите. Предвидена е възможност за прекратяване на финансирането на даден проект, както и за пренасочване на икономията от средства, постигната при обществените поръчки, към други проекти/програми, които ще бъдат определени с решение на Министерския съвет.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица