1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Общината стартира пореден проект финансиран от Оперативна програма „Административен капацитет”

IMG 6414103 общински служители ще преминат обучения по различни теми по проект „Повишаване компетентността и мотивацията на служителите в Община Горна Оряховица”. На пресконференция днес бе обявен официалния старт на проекта. Екипът, който ще го управлява е в състав инж. Клавдия Ганчева-ръководител и Иванка Стайкова-счетоводител. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Основната цел на проекта е да се повиши квалификацията на общинските служители за ефективно и качествено изпълнение на служебните задължения. Проектът има за цел да подобри мотивацията на служителите, те да придобият ключови компетентности и да повишат професионалните си знания и умения. Това ще доведе до повишаване нивото и качеството на изпълнение на задълженията на служителите. Така ще се постигне и основната цел на Оперативната програма „Административен капацитет” да се подобри работата на държавната администрация, гражданите и бизнеса да се обслужват качествено, ще се създадат и условия за устойчив икономически растеж и заетост.

Проектът предвижда 103 служители на общинска администрация да преминат обучения по теми свързани с комуникационните стратегии и изграждане на публичен образ; прилагане на ГПК; повишаване на мотивацията за изграждане на организационна принадлежност и идентичност; управление на личната ефективност и успешни комуникационни модели в организацията; социални отношения и ефективни преговори.

Основен проблем на ръководството е задържането на млади и висококвалифицирани кадри в администрацията. В условията на криза единествено мотивацията, чрез обучение по подходящи теми би способствало проблемът да не се задълбочи. Мотивацията на служителите за качествено изпълнение на задълженията им и за желанието им за справяне с ежедневните проблеми е основополагащ фактор, оказващ влияние върху тяхната работа и дейността на администрацията, каза ръководителят на проекта инж. Клавдия Ганчева.

Ръководството е осъзнало необходимостта от придобиване на ключови компетенстности за ефективни социални комуникации. Социалните отношения на служителите вътре в администрацията и извън нея, и водене на преговори и диалог играят важна роля върху обосновката и работната среда. Необходимо е добро познаване на правилата за комуникация, за да могат служителите да преценяват адекватно какви мерки да предприемат, каза още инж. Клавдия Ганчева.

Идентифицирани са няколко потребности на целевата група служители, с оглед изпълнение на техните преки задължения:обучение за ефективни комуникации; повишаване на мотивацията с цел задържането на служителите на работа в общинска администрация; обучения по спицифични цели; увеличаване на средствата за обучение на служителите в администрацията.

Стойността на проекта е 89 283 лв., а продължителността му е 9 месеца.

IMG 6412IMG 6415

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица