1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Започват празненствата за Трифон Зарезан

Tr.ZarezanПразничните прояви в Община Горна Оряховица по повод Трифон Зарезан започват още тази неделя 9 февруари с конкурс за най-добро вино в Поликраище. Той ще бъде последван от музикална програма на самодейците от НЧ „Развитие-1884”. Празникът започва от 17.00 ч. в читалището. На 12 февруари /сряда/ от 15.00 ч. в малкия салон на НЧ „Пробуда-1904” в кв. Калтинец започва празничната програма „Нека да е берекет”. От 20.00 ч. хотелски комплекс „Амбарица” ще бъде домакин на хоротека „Фолклорна броеница”, организирана от Клуб за народни танци при НЧ „Братя Грънчарови-2002”. На 13 февруари /четвъртък/ в Градската художествена галерия „Недялко Каранешев” ще бъде открита изложба „Виното-изкуство в бутилка”. Експозицията ще бъде представена от „ГоАрт” и приятели.

На 14 февруари /петък/ парзнични прояви ще има в почти всички насеелни места от общината. От 10.00 ч. на лозовия масив в Горски долен Тръмбеш започва ритуал по зарязване на лозето с празничен водосвет за здраве и берекет. На общоселското тържество на мегдана в селото ще бъде избран цар на лозата и цар на виното. В 10.00 ч. започва и ритуала по зарязване на лозите в Клуба на пенсионера в Драганово. Предвидена е и празнична програма на самодейците при |НЧ „Съединение-1888” и при Клуба на пенсионера. 10.00 ч. е началния час и на тържеството, посветено на деня на лозаря в Писарево. В празника, който се организира съвместно с кметството в селото, ще се включат самодейците при НЧ „Съгласие-1905”. От 11.00 ч. на лозов масив във Върбица ще бъде представен обичая „Зарязване”, както и празнична програма посветена на Деня на лозаря, в която ще се включат самодейци при НЧ „ТГрадина-Вйърбица-1894”. В 11.00 ч. на лозовия масив в Горски горен Тръмбеш започва обичая „Зарязване”. На мегнадана м селото пък ще бъде посрещнат царя на лозята. Ще бъде отслужен и водосвет за здраве и берекет. Празникът се осъществява съвместно с кметското наместничество и самодейците от групата за изворен фолклор при НЧ „Просвета-1906”. От 12.00 ч. в Клуба на пенсионера в Янтра започва общоселско тържество, посветено на Деня на лозаря. Участие ще везмат самодейците при НЧ „Пробуда-1922” и Клуба на пенсионера. Празникът ще бъде съпроводен и с дегустация на вино. Отново по обед-в 12.00 ч. започва празникът на виното и любовта в малкия салон на НЧ „Иван вазов-1893” в Първомайци. В програмата ще се включат самодейците от групата за изворен фолклор, артисти от театралния състав при читалището, както и Клуба на пенсионера.

На 14 февруари от 18.00 ч. в НЧ „Напредък-18694 започва концертът „Светът е за двама”, посветен на празника Св. Валентин. В програма ще вземат участие представители на Горнооряховския младежки парламент и младежки театър „Алтернатива”. В деня на влюбените младежите ще раздадат и 1200 „валентинки” на своите съграждани.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица