1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Виното като изкуство в бутилка показаха горнооряховски художници

IMG 6540Изложба под мотото „Виното-изкуство в бутилка” подредиха в Градската художествена галерия „Недялко Каранешев” горнооряховски художници. Така творците отбелязаха празника на лозарите и винарите по един различен начин, сливайки виното и изобразителното изкуство. Още в древността връзката между питието и изкуството се вижда в богатите пластически изображения върху съдовете за пиене на вино.

В навечерието на празника художниците от ГоАрт и техните приятели показаха на горнооряховчани една прекрасна живописна изложба. Авторите са боравили умело с различните материали и техники-маслени бой, акварел, темпера, туш, дърворезба. Карикатурите на Красимир Коцев карат гостите на изложбата да се усмихнат и едновременно с това да се стоплят от живописта на Илия Банков. Ценителите на изобразителното изкуство имат възможността да помечтаят с платната на Ваня Балтова, Роза Абаджиева, Пепа Хаджитодорова, Стефан Балтов и да се насладят на класиката на Петър Крусев Ирена Янкова и Янко Янков.

На изложбата бяха представени и вината на „Гулбанис вайн”. Професионално представяне на Дионисиевата напитка направи сомелиерът Георги Михов.

Изложбата бе организирана от Община Горна Оряховица съвместно с винарска изба „Гулбанис вайн” и Сдружение ГоАрт.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица