1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Над 130 деца се включиха в конкурса посветен на 141-та годишнина от обесването на Левски

IMG 6777Над 130 деца от 11 училища в Община Горна Оряховица взеха участие в конкурса за есе, стихотворение и рисунка, чиято тема бяха словата на Левски „За отечеството работим, байо! Кажи ти моите и аз твоите кривини, па да се поправиме и все да си вървим наедно, ако ще бъдем хора!”. Конкурсът е посветен на 141-та годишнина от обесването на Апостола. Авторите на най-добрите творби в различните жанрове бяха наградени днес на церемония в Градската художествена галерия „Недялко Каранешев”. Гости на тържествената проява бяха заместник-кметовете Николай Георгиев и Йорданка Кушева, директорът на дирекция „Хуманитарни дейности и международни връзки” Милена Николова, инж. Петя Богданова, директор на Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви”, директори на учебни заведения и други културни институции, учители, ученици.

В категорията за стихотворение в първа възрастова група І-ІV клас поощрителна награда получи Цветомир Енев от СОУ „Вичо Грънчаров”. В категорията рисунка в първа възрастова група на първо място е класирана творбата на Михаела Фенерева от ОУ „Климент Охридски” - Драганово. Втора награда е присъдена на Румяна Танева от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, а трета-на Виктория Йорданова от СОУ „Вичо Грънчаров”. Във втора възрастова група 5-8 клас в категория есе първото място бе присъдено на Велимир Даскалов от СОУ „Георги Измирлиев”, второто е за Иван Василев от същото училище и третото е за Миглена Илиева от ОУ „Св. Паисий Хилендарски”. Присъдена бе и поощрителна награда за Теодор Миков от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”. В категория стихотворение на първо място е класирана творбата на Десислава Босилкова от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Втора награда е присъдена на Зехра Миткова от ОУ „Отец Паисий”-Писарево, а трета-на Яница Томова от СОУ „Вичо Грънчаров”. В категория рисунка първото място е за Никол Димова от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”. На второ място е класирана рисунката на Камелия Стоянова от СОУ „Вичо Грънчаров” и трета е творбата на Димитър Джонгов от същото училище. В трета възрастова група-9-12 клас в категория есе първа е Теодора Стефанова от СОУ „Георги Измирлиев”. На второ място е Боряна Рачева от ПГЛПИ „Атанас Буров”, а третата награда е за Весела Тодорова от ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров”. В категория рисунка първа е класирана творбата на Симона Тодорова от Общински детски комплекс. На второ място е Яна Колева също от Общински детски комплекс и на трето-Ружди Камберов от ПГЛПИ „Атанас Буров”.

И тази година Общинският съвет спази традицията да удостои със специални награди младите творци. В категория есе, трета възрастова група специалният приз на Общинския съвет бе връчен на Димитър Грозев от СОУ "Георги Измирлиев”. В категория стихотворение, втора възрастова група е отличен Зехнур Чаушев от ОУ „Иван Вазов”. В категория рисунка, трета възрастова група, специалната награда е за Ралица Генкова от Общински детски комплекс.

Всички участници в конкурса получиха грамоти, изработени от Община Горна Оряховица.

Рисунките, участвали в конкурса са подредени в Градската художествена галерия, а есетата и стихотворенията ще бъдат съхранени във фонда на Общинска библиотека.

 

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица