1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Възпитаничка на Общински детски комплекс с първа награда от Национален конкурс за детска рисунка

IMG 685110-годишната възпитаничка на Общински детски комплекс Михаела Фенерева бе удостоена с първа награда в ХІ-то издание на Националния конкурс за детска рисунка „Св. Трифон Зарезан” гр. Сунгурларе. Конкурсът се провежда всяка година в навечерието на празника на лозаря и винаря - Трифон Зарезан и на Деня на град Сунгурларе - 14 февруари. Целта е да съхрани и популяризира българските народни обичаи за празника от различните краища на България.

В националната надпревара Михаела участва с две рисунки-живопис, представящи характерният за празника Трифон Зарезан обичй-зарязване на лозята. Младата художничка е от Драганово и учи в ІV клас ОУ „Климент Охридски”. В Общинския детски комплекс, Михаела изучава тайните на изобразителното изкуство в Клуб „Графично ателие” под ръководството на Илия Банков. Талантливото момиче очаква резултати от още два конкурса, за които е изпратила свои творби- от националния конкурс „Пейзаж от моята България” в Троян и от Националния дворец на децата в София за конкурса „Моят роден край”.

Само преди дни рисунка на Михаела Фенерева бе удостоена с първата награда в конкурса на Община Горна Оряховица, посветен на Васил Левски.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица