1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

В ОУ „Св. св. Кирил и Методий” се обявиха против тормоза в училище

rozova-fanelka-4Не на насилието в училище казаха днес учениците от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в Горна Оряховица. По традиция там бе отбелязан Международният ден на розовата фланелка. Всяка последна сряда на февруари инициативата се подема в целия свят в противовес на тормоза под всичките му форми.

Децата бяха подготвили специални плакати. Всички те, както и преподавателите им, по идея на Ученическия съвет бяха облечени в розово или закичени с розово сърце. Децата пяха, рецитираха, а в края всички се събраха също в розово сърце, изрисувано в двора на училището. Така учениците за пореден път показаха, че са разбрали колко безценен дар е приятелството.

В Горна Оряховица Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни също инициира отбелязването на Световния ден за борба с тормоза в училища, познат като „Ден на розовата фланелка”, във всички училища на територията на общината. На всички тях са предоставени плакати, флаери и панделки. Инициативата е подкрепена и от Горнооряховски младежки парламент. Идеята е младите хора да се замислят върху това, че юмрукът може да се превърне в приятелски протегната ръка.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица