1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Общината ще изплати обезщетение на пострадало семейство

P1170002297 704 лв. обезщетение ще изплати Община Горна Оряховица на родителите, чието дете загина при нещастен случай преди 6 години.

През 2010 г. по искова молба на семейството на момчето е образувано гражданско дело във Великотърновски Окръжен съд. Искът е за присъждане на обезщетение за претърпени неимуществени вреди от непозволено увреждане-смърт на сина на семейството, настъпила на 09. 05.2006 г. в сграда-общинска собственост-ДНА-„Дом на културата” в Горна Оряховица. Претендирана е законна лихва от 09.05.2006 г до окончателното й изплащане.

През 2011 г с решение на Великотърновския Окръжен съд искът е уважен и са присъдени обезщетения по 80 000 лв. в полза на всеки един от двамата ищци. Община Горна Оряховица е обжалвала това решение, въз основа на което същата година е образувано въззивно гражданско дело на Великотърновски Апелативен съд. Съдът се е произнесъл с решение, с което е потвърдил решението на Великотърновски Окръжен съд.

Въпреки, че решението на Апелативния съд не е влязло в сила, то подлежи на принудително изпълнение, поради което са издадени изпълнителни листи в полза на двамата родители на загиналото момче, по 80 000 лв. за всеки един от тях, ведно със законната лихва от 9.05.2006 г. до окончателното изплащане на сумата. Образувано е изпълнително дело срещу Община Горна Оряховица общо за сумата 297 704 лв. обезщетението, законната лихва, разноски, такси и адвокатски хонорари по изпълнителното дело.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица