1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Поздрав на кмета инж. Добромир Добрев към самодейците в Община Горна Оряховица

 ing.D.Dobrev             Скъпи самодейци,

 Приемете най-сърдечни поздрави и пожелания за благополучие по повод 1 март – Ден на любителското творчество и самодейността.

Днешният празничен ден е още един повод за благодарност към личностите, които са създали читалището и към тези, които продължават мисията им с чувство за отговорност към поколенията. Достоен повод за национална гордост е фактът, че празникът е типично български, тъй като институцията читалище е характерна само за България. По света битуват културни клубове и други сходни сдружения, но никъде те нямат това свещено място, което българското читалище има в родната история и в душата на всеки от нас. Дали заради петвековното робство, дали поради огнения си темперамент, оформен от гените на десетки народности, българинът пее, свири, танцува, изявява се на театралната сцена с лекота и желание. Той е и ценител на това изкуство, което сам създава.

Затова самодейността често предизвиква аплодисменти и емоции, които са многократно по–бурни и истински от съпътстващите професионалното изкуство.

Любителските художествени състави от община Горна Оряховица неведнъж са се представяли отлично на престижни сцени в страната и в чужбина. Много са групите, ръководителите и участниците, които пазят живи народните традиции и разкриват красотата на музикалното, певческо, танцово и театрално изкуство. Затова винаги получавате подкрепата на институцията, която представлявам.

Желая все по-големи успехи в реализирането на художествените идеи, много предстоящи изяви, нови предизвикателства, в които самодейците и публиката да съпреживяват магията Читалище!

Честит празник!

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица