1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Горнооряховските деца с най-много награди от конкурс на „Български пощи”

Награждаването13 от 23-те индивидуални и 11 от 17-те колективни награди в конкурса на „Български пощи” за най-красиво писмо до Дядо Коледа са на деца от община Горна Оряховица. При индивидуалните участия са отличени писмата на Вяра Георгиева, Елица Бояджиева, Иванина Савова, Мартина Петрова, Микаела Михайлова, Маринела, Мария Арсова, Ани Колева, Йоана Генкова, Пресиана Гайдарова, Радосвета Димитрова, Симона Николова и Таня Статева. Наградите за колективно творчество са за децата от ОУ „Св.Св. Кирил и Методи“, Долна Оряховица, ОУ „Отец Паисий“, Писарево Общинския детски комплекс, ОУ „Св.Св. Кирил и Методи”, ОДЗ „Божур“, СДГ „Детски свят“, СОУ „Вичо Грънчаров“, СОУ „Георги Измирлиев“, групите „Червена шапчица”, „Калинка” и „Мики Маус” от ЦДГ „Ален мак”, група „Буратино” от ЦДГ „Щастливо детство”и група „Мечо Пух” от ОДЗ „Елена Грънчарова” от Горна Оряховица.

Конкурсът на „Български пощи” за най-красиво писмо до Дядо Коледа се организира вече повече от десетилетие. Правилно адресираните и таксувани по правилата писма участват в пощенския конкурс и получават личен отговор от Дядо Коледа, а авторите на най-красивите послания получават и награди. За първи път тази година в надпреварата се включи и Пощенска станция Горна Оряховица.

В навечерието на отминалата Коледа над 3000 детски писма от цяла България са минали  през пощенската мрежа на път за Лапландия, а участниците в конкурса са били над 310.

Специална комисия в Централно управление на „Български пощи” ЕАД определи 23-ма индивидуални и 17 колективни победители. За отбелязване е уникалното колективно участие на детски градини, центрове и начални училища от Горна и Долна Оряховица, които очароваха виделия какви ли не чудесии приказен старец с писмо от захар и шоколад, приказно красиви композиции от фигури и текстове, слети в двуметрово послание писма и рисунки, е публикувано на официалния интернет сайт на „Български пощи”.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица