1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Засилени мерки за сигурност предприема полицията за предстоящото футболно дерби в неделя

IMG 0664Засилено полицейско присъствие ще има във Велико Търново и района около стадион “Ивайло” на 09 март (неделя), по повод предстоящата футболна среща между отборите на ФК “Етър – В. Търново” – гр. В. Търново и ОФК “Локомотив” – Горна Оряховица от 14.30 часа до 16.30 часа. По този повод със Заповед на кмета на община Велико Търново Даниел Панов от 10,30 ч. до 17,30 ч. ще бъдат затворени за движение на моторни превозни средства улица “Филип Тотю” и паркинга пред централния вход на стадиона. При необходимост ще бъдат затворени за движение и останалите улиците в района.

От ОДМВР – Велико Търново предупреждават гражданите, живущи в района да не паркират автомобилите си в този часови пояс по улица „Филип Тотю” и пред централния вход на стадион „Ивайло”, защото рискуват същите да бъдат репатрирани.

Отново със заповед на кмета ще бъде забранена продажбата на алкохол в района около стадион „Ивайло” два часа преди спортната среща и един час, след приключването й.

Очакват се в старата столица да пристигнат около 1000 фенове на гостуващия отбор с организиран транспорт. Те ще бъдат посрещнати още на входа на старата столица, от към село Шереметя и ще бъдат съпроводени от полицейски автопатрули до отредените им места за паркиране от южната страна на стадиона.

На входно-изходни точки на града ще има полицейски екипи, при които пътуващите с неорганизиран превоз фенове ще могат да изчакват да се съберат в по-голяма група и да бъдат съпроводени от полицейските служители до стадиона.

От външната страна на стадиона ще бъде изградена буферна зона за недопускане сблъсъци и конфронтации между агитките и привържениците на двата футболни отбора, както и вътре на стадиона като източната и западната част на стадиона ще бъдат свободни буферни зони без посетители.

Срещата ще бъде охранявана от служители от ОДМВР – Велико Търново и служители от Дирекция “Специализирани полицейски сили” на МВР.

Като част от организираните и предприетите комплекс от мерки за противодействие на правонарушения преди, по време и след провеждане на футболната среща се проведе работна среща с участието на ръководството на ОДМВР – В. Търново, президентите на двата футболни клуба, председателя на Зоналния съвет на БФС – В. Търново, както и представители на привържениците на двата клуба.

От ОДМВР – В. Търново напомнят на феновете и желаещите да присъстват на футболния мач, че на стадион “Ивайло” няма да се допускат малолетни и непълнолетни лица без придружител, че е забранено внасянето на опасни предмети, съгласно чл. 20 от Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия – оръжие и предмети, които могат да служат като оръжие, спрейове, бутилки, включително от ПВЦ над 500 мл., обемисти предмети, пиротехнически изделия, знамена и плакати с дръжки по-дълги от 1 м, алкохолни напитки, животни и механично задвижвани предмети, вдигащи шум.

На всички зрители ще бъде извършван личен обиск и щателна проверка на багажа, който носят преди да бъдат допуснати на стадиона. С технически средства ще бъдат проверявани и лица във видимо нетрезво състояние или такива употребили наркотични вещества и няма да бъдат допускани вътре. Срещата няма да могат да гледат на живо и лица, които са без документи за самоличност, както и такива които имат забранителни съдебни заповеди по ЗООРПСМ.

Целта на всички мерки за безопасност, предприети от ОДМВР – Велико Търново е футболната среща да се превърне в един истински спортен празник, без инциденти и неприятни емоции.

 

Информацията е предоставена от ОДМВР-Велико Търново

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица