1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Букет от песни подариха на горнооряховчанки изпълнителите от „Нова музика” и „Грамис”

IMG 7675Букет от песни подариха на горнооряховчанки в навечерието на 8 март изпълнителите от ВС „Нова музика” и ВС „Грамис” от София. Концертът се състоя снощи в Зала №1 на Общината. През деня в глобалната мрежа се завъртя и първият видеоклип на горнооряховските таланти от ВС „Нова музика”, които работят под вещото ръководство на вокалния педагог Аделина Колева. Клипът е кавър на песента „God Made You Beautiful“, в изпълнение на Бионсе. Снимките са в околностите на Велико Търново. Видеозаписът и мастеринга са дело на Валентин Тонков. Горнооряховчанинът е и режисьор и оператор на клипа. Песента бе включена в репертоара на вокалистите от „Нова музика” на празничния концерт.

На сцената изпълнителите от ВС „Нова музика” излязоха заедно с младите таланти от ВС „Грамис” при НЧ „Светлина” гр. София. Съставът е създаден преди две години от Аделина Колева като учебна формация към вокалния й клас при НЧ „Д-р Петър берон-1926” София. В последствие съставът се ръководи от младия и талантлив изпълнител Никола Стойков, възпитаник на музикален колеж в Лондон и понастоящем дипломант в НБУ София. За краткото време от създаването си, съставът има значителен брой участия в ежемесечните прояви на „Литературна гостоприемница” под егидата на Надежда Захариева, както и участия в концерти на Биг бенда на БНР. През 2013 г. е носител на Гран при от конкурса „Орфеева дарба” гр. София.

Съвместната изява на двата състава на горнооряховска сцена бе своеобразно доказателство, че за любовта към изкуството и за приятелството няма граници. Концертът завърши с много аплодисменти и цветя за младите таланти.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица