1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

257 лв. са събраните средства от благотворителната изложба на мартеници

IMG 7957257 лв. бяха събрани от благотворителната изложба на мартеници, чийто домакин бе Младежкия дом в Горна Оряховица. Деца от детски градини и училища на Общината и от Общински детски комплекс изработиха над 700 мартеници за базара. Средствата от продажба бяха предназначени за продължаване на лечението на 10-годишният Самуил Радков, който е със зрителни проблеми. С изработването на мартеничките за пореден път децата от Общината показаха, че винаги са готови да помагат.

Кметът на Общината инж. Добромир Добрев връчи днес средствата на майката на Самуил. Градоначалникът увери, че това няма да е последната инициатива в подкрепа на детето.

Самуил Радков е с рядко срещано увреждане на очите. Операциите и лечението се провеждат в клиника в гр. Уфа, Република Башкортостан от проф. Ернст Мулдашев. Процесът на оздравяване е бавен и сложен, а лечението не бива да се прекъсва.

Майката на Самуил изрази своята огромна благодарност към всички, включили се в благотворителната инициатива, както и към всички, които са помагали и продължават да помагат за лечението на детето. Когато започвахме лечението, Община Горна Оряховица бе първата, която ни протегна ръка за помощ, сподели развълнуваната майка.

Въпреки проблемите със зрението, Самуил активно продължава образованието си и е много любознателен. Особен интерес момчето проявява към историята и древните цивилизации.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица