1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

И тази година Горна Оряховица ще се включи в инициативата Часът на Земята

earth-hourГорна Оряховица отново ще се включи в световната инициатива Часът на Земята. Тази година тя ще се проведе на 29 март /събота/. За един час от 20.30 ч. до 21.30 ч. ще бъдат изгасени фасадното осветление на сградата на Общината, и лампите на пл. „Георги Измирлиев”. В този час хора и общини в България и по света ще загасят осветлението в знак на съпричастност към опазването на природата и в частност към и промените в климата. По този начин символично се спестяват емисии на въглероден двуокис, насочвайки вниманието към участието на човечеството в глобалното затопляне

Над един милиард души в света, сред които българите и гражданите на още 119 държави, се очаква да угасят осветлението си за един част от 20.30 в събота 29 март 2014, като част от световната инициатива “Часът на Земята”, организирана от международната природозащитна организация WWF. Оставането за час на тъмно в последната събота на март се провежда за седми път в световен мащаб и е символичен знак за предприемането на сериозни действия срещу промените в климата.

През 2013 г. рекорден брой български градове и общини – 103, взеха участие в инициативата. 37 български града, изключиха осветлението на множество общински сгради и площади.

“Часът на Земята” обхваща 25 времеви зони (стартирайки в 8.30 ч. вечерта, източноевропейско време), включвайки над 2 700 града в призива към световните политици за борба с глобалното затопляне.

Без светлини остават и световни културни паметници като Бранденбургската врата в Берлин, Айфеловата кула в Париж, Лондонското виенско колело, четири от петте най-високи сгради в света., сред които “Емпайър Стейт Билдинг” в Ню Йорк. В инициативата се включва за пръв път и новоткритата извисяваща се на 800 метра кула “Бурж Калифа” в Обединените арабски емирства. Тъмни остават и статуята на Исус Спасителя в Рио де Жанейро, императорският дворец в Банкок, мемориалът на мира в Хирошима и др.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица