1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

С грандиозен концерт приключи проектът „Танцуваме, играем и учим заедно”

IMG 8072С грандиозен концерт, в който се включиха всички участници – деца от 3 до 13 години, и техните ръководители, приключи проектът на Община Горна Оряховица „Танцуваме, играем и учим заедно”. Партньори по проекта са СДГ „Детски свят” и ОУ „Св. Паисий Хилендарски” в Горна Оряховица, ОУ „Отец Паисий”-с. Писарево и ЦДГ „Асен Разцветников”-с. Драганово.

В първия ден на пролетта на сцената на Зала №1 в Общината излязоха 148 деца от Горна Оряховица, Драганово и Писарево, които взривиха сградата с емоционалните си изпълнения на ромски, турски, български песни и танци. Малчуганите пяха и танцуваха почти два часа, включвайки в програмата си както, ромски, така и турски и български фолклор. С последните акорди на музиката от тавана заваляха балони, а на сцената беше внесена огромна торта, от която да опитат всички участници.

Гости на концерта бяха заместник-кметът Йорданка Кушева, началникът на Регионалния инспекторат на МОН Розалия Личева, председателката на Общински съвет – Лясковец Даниела Арабаджиева, експерти от РИО, директори, учители, секретари на читалища.

Проектът „Танцуваме, играем и учим заедно” се финансира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ 4.1.05 „Образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства”. Стойността му е 157 240, 70 лв. и е с продължителност 12 месеца. Основна цел на проекта е да се подпомогне равният достъп до образование и процесът на интеграцията на децата и учениците от етнически малцинства на територията на Община Горна Оряховица. Важен етап от проекта е свързан с превенция на риска от отпадане на деца в училищна възраст от образователната система. По проекта работят 4 ромски медиатори в общността, подпомагани от специалиста по етнически и интеграционни въпроси от Община Горна Оряховица.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица