1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Карикатури, живопис и дървопластика показва пред горнооряховчани художникът Ангел Гецов

Untitled-2Изложба на художника Ангел Гецов ще бъде открита на 31 март /понеделник/ от 17.30 ч. на втория етаж в Младежки дом. В експозицията са включени карикатури, акварел, живопис и дървопластика.

Ангел Гецов дълги години работи в областта на карикатурата. Негови творби са печатани в регионалния, окръжния и централен печат. Наред с това, творецът пише афоризми и епиграми. Участвал е в много изложби, където често е награждаван. През далечната 1972 г, на Биеналето на ловно-рибарска тема в гр. Ниш – бивша Югославия, негова карикатура става рекламен плакат на изложбата. През 1974 г. печели сребърен медал за карикатура на Националната изложба на самодейното изобразително изкуство в Благоевград. Дълги години е спортен кореспондент за Горна Оряховица на в-к „Народен спорт”. Печата очерци и информации във в-к „Борба”-Велико Търново. Деен е в оформяне на спортната и на хумористичната страници на горнооряховския вестник „Устрем”.

Любовта на Ангел Гецов към природата и нейните красоти са ежедневна тема на акварелните и живописните му платна. Наблюдателното око на художника му помага да открива причудливите форми на птици, животни и други в корените и клоните на дърветата и да ги претворява в красиви пластични творби.

Гостите на експозицията ще имат възможност да се запознаят отблизо с творчеството на художника.

Изложбата се организира от Младежки дом и Община Горна Оряховица.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица