1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Балет „Калина“ с четири награди от Националния фестивал „Магията на танца” – Шумен

Kalina-3С четири награди от ІХ Национален танцов фестивал „Магията на танца” се завърнаха танцьорите от балет „Калина” при НЧ „Напредък-1869”. Организатори на танцовия форум, който се проведе на 23 март бяха младежки дом и Община Шумен.

В тазгодишното издание на фестивала взеха участие 26 състава с над 500 участници от цялата страна.

Общо 70 млади таланти от Балет „Калина“ показаха пред публиката на фестивала магията на танца, успешно се пребориха във всички възрастови групи на конкурса и заслужено спечелиха награди във всяка от тях. Горнооряховските танцьори се подготвят под вещото ръководство на Калинка Генова.

Трите автобуса с „калинки“, които пътуваха до Шумен и обратно се завърнаха с много награди и приятни емоции особено за най- малките участници.

Трета награда в раздел съвременни танци спечелиха най- малките участници във възрастова група от 5 до 8 години с танците „Мишокът Зоро и мишката Мария“ и „Веселите смърфчета“.

Във втора възрастова група от 9 до 11 години слънчевите момичета на Калинка Генова заслужено завоюваха специалната награда за изключителна хореография на танца „Слънчево сияние“.

Втора награда в стил „Характерни танци“ бе за композициите „Танцът на Росинка“ и „Седнало е Джоре Дос” в изпълнение на талантите от трета възрастова група от 12 до 15 години.

В последната-четвърта възрастова група, над 15 години бе и най- неравностойната, тъй като имаше и състезатели над 25 години, разказа след завръшщането от Шумен Калинка Генова. Горнооряховските момичета взривиха публиката с танците „Женени с деца“ и “ Призръчен сблъсък” и заслужено спечелиха трета награда в стил „Съвременни танци”.

Информацията и снимките са предоставени от НЧ „Напредък-1869”.

 Kalina-1Kalina-2Kalina-4

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица