1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Литературно творческа група „Асен Разцветников” при НЧ "Напредък 1869" чества 60 години

IMG 8087С изложба и концерт на сцената на НЧ „Напредък 1869” снощи бе отбелязана 60-та годишнина от създаването на литературно-творческата група „Асен Разцветников”.

Празникът започна с откриването на експозиция, представяща в ретроспективен план 60-годишния път на горнооряховските творци. Изложбата е подредена в малката зала на читарилещо. По-късно започна поздравителен концерт, който премина под надслов „60 години по пътя на словото”. На сцената на читалището се редуваха музика, поезия и танци.

Рождениците получиха много цветя и поздравления от своите приятели, почитатели и гости на празничната вечер. По повод 60-та годишнина на групата, творците получиха плакет от Община Горна Оряховица, цветя и поздравителе адрес от името на кмета инж. Добромир Добрев.

В Литературно творческа група „Асен Разцветников” членуват 23 творци в различни области на литературното изкуство. Те посрещнаха 60-та годишнина с издаването на 14-тия юбилеен „Алманах”, в който са обособени два раздела-за деца и за възрастни. В празничната вечер творците изразиха своята голяма благодарност за съдействието на инж. Добромир Добрев при издаването на алманаха.

В навечерието на празника бяха издадени и няколко стихосбирки-„Горски приказки” от Анастасия Шахънова, „В прегръдките на сезоните”, „Весела въртележка”, „Училище в гората” и „С чадърче от глухарче” от Ивелина Цветкова. В съавторство между поетесите Дора Ефтимова и Ивелина Цветкова излезе и стихосбирката „По струните на моята любов”. На горнооряховската публика бе представена и стихосбирката на Лина Марини-„В златото на есента”.

През годината членовете на Литературно творческата група проведоха много срещи с деца и ученици. Публикуваха свои стихове в специализирани Интернет страници, участваха в различни конкурси и празнични прояви. Доказцателство за достойното им представяне са и множеството награди, почетни грамоти, плакети и др.

 

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица