1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Карикатури, живопис и дървопластика показа в навечерието на 1 април художникът Ангел Гецов

IMG 8373Карикатури, акварел, живопис и дървопластика показа на горнооряховчани в навечерието на 1 април художникът Ангел Гецов. Изложбата е подредена на втория етаж в Младежки дом. Експозицията бе открита в присъствието на много приятели и почитатели на изкуството на твореца.

Ангел Гецов дълги години работи в областта на карикатурата. Негови творби са печатани в регионалния, окръжния и централен печат. Наред с това, творецът пише афоризми и епиграми. Забавни и позитивни са и максимите, водили го през живота. Публиката при откриване на изложбата най-много хареса „Ключът към Рая е смехът, носете го винаги със себе си!“.

Авторът е участвал в много изложби, където често е награждаван. През далечната 1972 г, на Биеналето на ловно-рибарска тема в гр. Ниш – бивша Югославия, негова карикатура става рекламен плакат на изложбата. През 1974 г. печели сребърен медал за карикатура на Националната изложба на самодейното изобразително изкуство в Благоевград. Дълги години е спортен кореспондент за Горна Оряховица на в-к „Народен спорт”. Печата очерци и информации във в-к „Борба”-Велико Търново. Деен е в оформяне на спортната и на хумористичната страници на горнооряховския вестник „Устрем”.

Любовта на Ангел Гецов към природата и нейните красоти са ежедневна тема на акварелните и живописните му платна. Наблюдателното око на художника му помага да открива причудливите форми на птици, животни и други в корените и клоните на дърветата и да ги претворява в красиви пластични творби. Гостите на изложбата имаха възможността да се запознаят отблизо с творчеството на художника.

Освен много цветя от своите приятели, Ангел гецов получи като подарък наколко песни от дует „Тюркоаз” и стихотворение от Лина Марини.

С присъщото си чувство за хумор Ангел Гецов покани гостите да разгледат изложбата с първоаприлския си авторски майтап „Поднесе на жена си хубав свеж букет, тя остана вкъщи, той отиде на банкет“.

Въпреки твърденията на горнооряховския карикатурист, че не се хваща на първоаприлски шеги, Ангел Гецов с усмивка сподели с присъстващите, че самият той послъгва всеки ден.

Изложбата се организира от Младежки дом и Община Горна Оряховица.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица