1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Малчугани разтягаха локум и се надяждаха с торти на първоаприлски празник в Горна Оряховица

IMG 8462Точно по обед на 1 април центъра на Горна Оряховица бе огласен от детски смях и песни. Десетки малчугани се забавляваха заедно по време на детския празник посветен на деня на хумора и шегата.

Веселбата започна с изпълнение на малките балерини от Балет „Грация”. След тях на сцената излязоха ВС „Патиланчета” при НЧ „Напредък 1869”, които развеселиха публиката със своите изпълнения.

След песните настана време за игри, а победителите в тях си тръгнаха с атрактивни награди. Първото предизвикателство пред малчуганите бе от в-к „Седмицата” и Съюза на българските журналисти-Горна Оряховица. Участниците в състезанието трябваше да се справят с няколко скороговорки. Тези от тях, които успешно успяха да кажат „Чичковите Червенотиквеничковчета” и „Петър плет плете....” получиха интересни книги и енциклопедии. Наградите им бяха връчени от председателят на СБЖ-Горна Оряховица Димитър Николов.

В следващата игра децата мериха сили в надяждане с кебапчета. Първият, който успя да се справи най-бързо с вкусната задача бе окичен с „медал” – горнооряховски суджук. В третата надпревара децата разбраха буквално какво е да разтягаш лукум.

Изпоцапани но щастливи, момичетата и момчетата разпъваха търпеливо сладкото лакомство. Работата им бе оценена лично от кмета на Общината инж. Добромир Добрев, който награди и победителите в това състезание. Отново бурни положителни емоции предизвика и следващата игра по надяждане с торти. Трима юнаци трябваше да се справят бързо с яденето без да си помагат с ръцете. И разбира се след достойното представяне и омазване с торта, децата получиха подобаващи награди.

Последната игра изпрабва рефлексите на малките горнооряховчета, които трябваше да жонглират с топче и хилка за тенис на маса. За достойното си представяне децата получиха спортни награди.

По време на целия празник малчуганите се забавляваха с клоуните на кокили от Младежки театър „Алтернатива”, които им раздаваха бонбони и локум и с удоволствие се снимаха с тях.

Поредната доза добро настроение поднесоха танцьорите от ДФС „Раховче” при НЧ „Братя Грънчарови 2002”.

И разбира се на 1 април не може без малка порция лъжа, макар и съвсем добронамерена в лицето на илюзиониста Мистър Фикси. Заедно със своята асистентка и разбира се с помощта на децата, той успя да впечатли малчуганите и техните родители с ловките си фокуси и илюзии.

Повече от два часа продължи първоаприлският празник. В края кметът инж. Добромир Добрев поздрави публиката, благодари на всички, които помогнаха празникът да се случи и обеща, че догодина той ще бъде още по-мащабен.

Веселото детско забавление се организира от Община Горна Оряховица със съдействието на СБЖ-Горна Оряховица,

в-к ”Седмицата”, спортни магазини ARR, Градски хали, Сладкарска къща „Жанета”, „Родопа- 98”, ИК „Прес”.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица