1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Започва маратонът на четенето в Горна Оряховица

IMG 3634Общинската библиотека в Горна Оряховица се включва в националната кампания „Четяща България”. В цялата страна традиционно маратонът се провеждан в дните около 23 април – Международен ден на книгата. В. Горна Оряховица обаче той започва още с началото на месеца. Тази година акцентът ще падне върху творчеството на Петър Бобев - детски писател, роден преди век в Горна Оряховица.

В Деня на детската книга приказки на децата от ЦДГ „Ален мак” ще четат представители на общинска администрация. Те ще гостуват в Общинската библиотека на 2 април в 10. 30 ч.

Познавателно състезание между ученици от шестите класове в областите история, география и математика, посветено на патронния празник на ОУ „Иван Вазов”, ще бъде проведено на 17 април от 10.00 ч. На 22 април от 11.00 ч. публична лекция ще изнесе Атанас Коев, който ще говори за революционния и просветен деец Радко Радославов.

Ден по-късно в 11.00 ч. започва тържественото отбелязване на Международния ден на книгата и на 100 г. от рождението на Петър Бобев. На 24 април по същото време Общинската библиотека ще представи поезия за деца с автор Лина Марини. Стиховете й са обединени под мотото „Цъфтете, цветя на пролетта!”.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица