1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Старозагорският театър гостува в Горна Оряховица с „Далавера за леваци”

stara-zagora-dalavera-za-levaciКомедията „Далавера за леваци” от Майкъл Куни представя на 15 април /вторник/ Драматичен театър „Гео Милев”-Стара Загора. Представлението започва в 19.00 ч. на сцената на НЧ „Напредък 1869”.

Комедията следва традициите на английския фарс, който в най-добрите си образци не се занимава единствено с любовни авантюри и семейни недоразумения. Теми на тези творби са обществено значими проблеми, като корупцията, политическите скандали, лицемерието на управляващите и гешефтите на бизнеса.

Комедията е написана през 1996, но е актуална и за нас, тъй като тя взима на прицел английската Система за социална помощ.

От началото на 2014 британския пазар на труда се отвори за работници от всички страни членки на Европейския съюз, включително и за българските. По този повод имаше не малко спекулации и обвинения от страна на британските политици и медии, които насаждаха в обществото главно страхове, че отварянето ще доведе до източване на английската Система за социално подпомагане. Но преди да се плашат от нашите сънародници, те би трябвало да погледнат в своята страна - според собствените им признания, в тази Система има пролуки и вратички, които позволяват на недобросъвестни британци цял живот да се ползват незаслужено от социалните фондове.

Билети може да се резервират всеки ден от 15.00 до 20.00 ч. на тел.: 0886 436 456 и да се закупят в НЧ „Напредък 1869” от 14.00 ч. до 18.00 ч., а в събота - от 11.00 ч. до 15.00 ч..

Цена на билетите – 8.00, 9.00 и 10.00 лв. За учащи, пенсионери и групи над 10 души има отстъпка. Първите 100 билета са с допълнителна отстъпка.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица