1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Общината депозира два проекта пред Министерството на инвестиционното проектиране

IMG 7323Община Горна Оряховица кандидатства за финансиране с два проекта пред Министерството на инвестиционното проектиране по Процедура за подпомагане на малките населени места за изпълнение на благоустройствени дейности, техническа инфраструктура и проекти със социална насоченост.

Общината кандидатства за 449 556 лв. с ДДС за проектиране и изграждане на три улици в Първомайци - „Христо Смирненски”, „Цар Самуил” и част от „Отец Паисий Хилендарски”. Към настоящия момент в селото привършват строително-ремонтните дейности по изграждането на канализация и доизграждане на водопровод, финансирани по ОП „Околна среда”. Досега в Първомайци са изградени над 95% канализационни и водопроводни мрежи и изпълнени дъждоприемни шахти. Проблемът е, че няма положен асфалт върху улиците. Ангажимент на фирмата е да ги възстанови във вида, в който са били преди започването на изкопните дейности, но с асфалт са малка част от разкопаните по проекта. След изкопите и полагането на водопроводната и канализационна системи, неасфалтираните улици са покрити с

с речна баластра, чакъл и подръчни материали. В това състояние след дъжд или снеговалеж се отмива повърхностният слой и се образуват дупки. Дъждоприемните шахти, с тенденция за бъдещо асфалтиране, са повдигнати до такова ниво, че в момента не могат да поемат дъждовните води и те остават по улиците. Състоянието на някои от улиците е такова, че преминаването с автомобили през тях е почти невъзможно, а въздухът е изключително запрашен. Процедурата на министерството даде възможност на Общината да кандидатства с проектно предложение за проектиране и изграждане на част от неасфалтираните улици в Първомайци.

Другият проект, с който кандидатства Общината, е за рехабилитацията на 7 улици в Долна Оряховица. Става дума за „Черно море”, „П. К. Яворов” и части от „Р. Даскалов”, „Д. Благоев”, „Асен Агов”, „Църковна” и „Хр. Попов”. За работата по тях Общината кандидатства за 435 311 лв. По посочените улици има изградена подземна инфраструктура, но асфалтът е в много лошо състояние.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица