1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

С носителя на „Оскар`14” „Великата красота” стартира София Филм Фест в Горна Оряховица

SFF na pat GO poster-programaS 1 „Великата красота” на режисьора Паоло Сорентино ще имат възможността да видят почитателите на киното още в първия ден на София Филм Фест в Горна Оряховица. Италианската продукция е носител на „Оскар`14” за най-добър чуждоезичен филм. В същата категория филмът е отличен и на наградите „Златен глубус`14”.

В първия ден на филмовия фест, горнооряховчани ще могат да видят и филма на Стефан Командарев „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”. Преди три години кинолентата бе сред 9-те номинации за чуждоезиков „Оскар”. Съвместната продукция на България, Германия, Словения и Унгария е носител на над 30 международни награди.

София Филм Фест гостува за втори път в Горна Оряховица. Тази година филмовият маратон ще продължи от 22 до 24 април. Първият ден на феста започва в 18.30 ч. със „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”. Два часа по-късно е прожекцията на „Великата красота”.

През втория ден маратонът започва в 16.30 ч. с поредица от балкански късометжарни филма. Почитателите на киното ще видят „Чест”-съвместна продукция на България и Германия, турският „Да изчезнеш в тъга”. Поредицата включва още румънския филм „Сянка на облак”, продукцията на Босна и Херцеговина, Румъния и Хърватия-„Почивка на море” и родните „Жената на фара” и „Казабланка”. В 18.30 ч. започва прожекцията на „Кутия за храна” на режисьора Ритеш Батра. През 2013 г. съвместната продукция на Индия, Франция и Германия. г. е с номинации за най-добър филм, режисьор, сценарий, мъжка, женска и поддържаща роли на Азиатските филмови награди. Два часа по-късно-от 20.30 ч. започва „Краят на омагьосания кръг” на Феликс ван Хрунинген. За 2013 г. филмът е носител на наградата „ЛУКС” на Европейския парламент. Продукцията на Белгия и Холандия е отличена на миналогодишното „Берлинале” с наградите „Europa Cinemas” и „Панорама” на публиката.

В късните часове-от 22.30 ч публиката ще види първата част на едно от най-нашумелите заглавия тази година-„Нимфоманка” на режисьора Ларс фон Триер, съвместна продукция на Дания, Германия, Франция, Белгия и Великобритания. Прожекцията е само за пълнолетни зрители.

В третия ден на София Филм Фест прожекциите започват в 16.00 ч. с „Шоково състояние” на режисьора Андрей Кошак. Филмът е съвместна продукция на Словения, българия, Сърбия, Македония, Босна и Херцеговина. Черна комедия за капитализма и променящите се ценности на обществото през последните 20 години, които напълно преобразиха източноевропейските страни. Филмът на Димитър Коцев-Шошо - „Лора от сутрин до вечер” започва в 18.00 ч. Публиката ще види едно градско приключение за приятелството, забавленията и неприятностите, които пораждат сбъднатите мечти. 20.00 ч. е началото на „Великият майстор” на Уон Кар Уай. Филмът от Хонконг-Китай е нова глава в жанра на бойните изкуства. Прожекцията е с номинации за най-добър оператор и костюми от наградите „Оскар`14”.

София филм Фест ще завърши с втората част на „Нимфоманка”-22.30 ч.

Всички прожекции ще бъдат в Зала №1 на Община Горна Оряховица, а входът за тях е свободен.

 

Прикачени файлове:
ФайлКачилРазмерПоследна промяна
Изтегляне на файла (SFF_na_pat_GO_poster-programaS_1_.pdf)Програма за София Филм Фест в Горна ОряховицаВръзки с обществеността384 Kb 4.04.2014 13:08
Изтегляне на файла (GO_BookS.pdf)Програма и анотации на филмите за София Филм Фест в Горна Оряховица-2014 г.Връзки с обществеността1580 Kb 4.04.2014 13:08
Изтегляне на файла (SFF-G.Oryahovica-sakratena-programa.pdf)Съкратена програма на София Филм ФестВръзки с обществеността95 Kb 4.04.2014 13:07
Изтегляне на файла (Press-release_-_Gorna_Oryahovitsa-28.03.2014.pdf)София Филм Фест в Горна ОряховицаВръзки с обществеността268 Kb 4.04.2014 13:05

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица