1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Горнооряховчанинът Даниел Божанков участва в първата по рода си инициатива Форум КЛЮЧе

Даниел-БожанковПредставителят на Горнооряховски младежки парламент Даниел Божанков участва в инициативата Форум КЛЮЧ на Фондация 42.

Първият по рода си Форум КЛЮЧе се проведе на 6 април в Регионална библиотека „П. Р Славейков”-Велико Търново и премина под надслов „КЛЮЧе за европейско гражданско участие”.

С дейността си организаторите подкрепят кандидатурата на Велико Търново за европейска столица на културата 2019г.

Уникалната инициатива Форум КЛЮЧ на неформалната група от обучители - 42 тренинг и Фондация 42 има вече шест издания зад себе си. До сега те са били реализирани в София и Варна, събирайки над 1600 зрители в своите зали.

За първото издание на новия си формат – КЛЮЧе, организаторите са избрали Велико Търново. Залата на Великотърновската библиотека събра над 50 човека. На форума присъстваха Бойко Благоев, PR на Информационното бюро на Eвропейския парламент в София, Ива Колева от Фондация „Идея в действие”. Форумът се ръководеше от Александър Куманов.

Даниел Божанков бе един от петимата високо мотивирани млади хора, които споделиха своите идеи пред публиката на КЛЮЧе за това как да бъдат активни европейски граждани. В рамките на 15 минути всеки от участниците трябваше да направи своето представяне, както и да отговори на въпроси на публиката и менторите. Освен Даниел Божанков на форума в старата столица се представиха още Пламена Георгиева – студент „Книгоиздаване във ВТУ; Кристина Йорданова – студент „Екология” в Шуменския университет; Николай Шербетов –ръководител на Сдружение „Център за развитие на младежки дейности“ Велико Търново и Виолета Благоева – от студент „Английска филология” във ВТУ. След провеждането на Форум КЛЮЧе и в София, един от участниците ще има възможността да спечели голямата награда – пътуване до Страсбург за деня на Европа.

Проектът „КЛЮЧе за европейско гражданско участие“ се реализира от Фондация 42 с финансовата подкрепа на Националния център за европейски младежки програми и инициативи в рамките на Национална програма за младежта 2011-2015 г., подпрограма „Национални младежки инициативи и кампании“, както и в партньорство с Информационното бюро на Европейския парламент в България.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица