1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

ЦДГ „Ален мак” бе домакин на открита педагогическа практика по проект „Изкуството-свят без граници”

DSCF0706ЦДГ „Ален мак“ в Горна Оряховица бе домакин на открита педагогическа практика и презентация на дейности по многостранен проект „Изкуството – свят без граници“ по секторна програма „Коменски“ на програмата „Учене през целия живот“. Проектът се финансира от Центъра за развитие на човешките ресурси – Национална агенция на Европейската комисия.

ЦДГ Ален мак е координатор на проекта. Партньори са детски градини от Латвия, Полша, Румъния, Турция, училище от Германия.

Целта на проекта е свързана с педагогически подходи и образователни технологии, насочени към използване на интерактивни форми, методи и средства за формиране на ключови компетенции за учене през целия живот, отнасящи се до социалните, познавателни и творчески умения на децата от предучилищна и начална училищна възраст чрез различните видове изкуства, достъпни за възрастта им; с повишаване на качеството и европейското измерение на обучение на учителите, насърчаване изучаване на чужди езици от тях и желание за включване в нови образователни проекти.

Своята подкрепа и съпричастност за реализиране дейностите на проекта, за международното сътрудничество и обмяната на опит между институциите засвидетелстваха учители и директори на детски градини от общините Горна Оряховица и Лясковец, представители на родителската общност.

На откритата практика учителите от ЦДГ Ален мак представиха пред гостите своя опит, идеи, техники и методологии на преподаване при овладяване от децата на знания, умения и представи за неограничените възможности и тайните на изобразителното, приложното, музикално и сценично изкуство.

След педагогическата практика директорът на детската градина Софка Стефанова направи презентация на реализираните дейности до момента, като отбеляза, че на областната конференция Водим бъдещето за ръка, състояла се през март тази година, докладът и презентацията са одобрени за участие в Националната научно-практическа конференция, която ще се проведе в Сливен от 27 до 29 април 2014 г.

За популяризиране на многостранното партньорство всички гости получиха диск с презентацията и рекламен химикал.

Уеб-пространството на партньорството е: https://sites.google.com/site/theartaworldwithoutlimits/

Информацията е предоставена от ЦДГ „Ален мак”

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица